Kennis over Covid-19 verzameld voor zorgverleners van mensen met een verstandelijke beperking

De Associatie Academische Werkplaatsen Verstandelijke Beperkingen haalt kennisvragen op bij de coronacrisisteams van zorgorganisaties voor mensen met een verstandelijke beperking. Want voor mensen met een verstandelijke beperking is het leven nu extra verwarrend. Daarom zijn er veel vragen hoe je de beste zorg en ondersteuning kunt bieden.

Wetenschappers uit de academische werkplaatsen gaan op zoek naar antwoorden. De antwoorden stellen zij vervolgens beschikbaar.

De krachten gebundeld

De Associatie Academische Werkplaatsen Verstandelijke Beperkingen komt in actie om het werk van de corona crisisteams te ondersteunen. Zodat ook in deze moeilijke tijden de best mogelijke zorg en ondersteuning kan worden geleverd aan mensen met een verstandelijke beperking.

De Associatie haalt kennisvragen op die zijn ontstaan vanwege het coronavirus. De vragen komen uit de organisaties die mensen met een verstandelijke beperking zorg en ondersteuning bieden. De situatie is uniek en nog niet voor alles bestaan er richtlijnen en handreikingen.
Hoe maak je aan mensen met een verstandelijke beperking duidelijk dat ze afstand moeten houden? En dat een knuffel geven of krijgen niet meer kan? Of hoe leg je uit dat hun familieleden niet meer langs kunnen komen? En wat doe je met de angst en onzekerheid die dit oproept?

Op zoek naar wetenschappelijk onderbouwde antwoorden

Wetenschappers van de academische werkplaatsen gaan op zoek naar wetenschappelijke kennis of wetenschappelijk onderbouwde producten in binnen- en buitenland.
De antwoorden maken zij vervolgens beschikbaar voor de zorgorganisaties, maar ook voor iedereen daarbuiten. De eerste antwoorden zijn al gepubliceerd op de website van de Associatie.

Meer weten of vragen indienen?

Wilt u meer weten, of wilt u zelf een vraag indienen? Ga dan naar het overzicht met de nu ingediende vragen. Hier kunnen ook nieuwe kennisvragen worden ingediend.