Covid-19 Kennisvragen

Iedereen is hard aan het werk om te zorgen dat het coronavirus onze samenleving niet nog verder kan ontwrichten. Niet alleen de curatieve zorg speelt hierin een cruciale rol, maar ook de partnerorganisaties van de Associatie die zorg verlenen aan mensen met een verstandelijke beperking.

De Associatie van Academische Werkplaatsen Verstandelijke Beperkingen wil de zorgorganisaties hierin graag ondersteunen. Dat doen we door vragen van zorgorganisaties over het coronavirus en de gevolgen hiervan voor de zorg en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking op korte termijn te beantwoorden. Wetenschappers van alle aangesloten academische werkplaatsen verzamelen hiervoor samen recente wetenschappelijke kennis uit binnen- en buitenland.

Hieronder vindt u de kennisvragen vanuit onze partnerorganisaties die al beantwoord zijn, onderverdeeld in de thema’s gedrag, gezondheid en participatie.

Nieuwe vragen kunnen hier worden ingestuurd.

Vragen worden zo spoedig mogelijk door ons beantwoord. Het antwoord wordt zowel rechtstreeks aan de vraagsteller gestuurd, als op deze website gepubliceerd.

Wij wensen iedereen veel sterkte en wijsheid, in goede gezondheid.

Namens de Associatie van Academische Werkplaatsen Verstandelijke Beperkingen,

Prof. Petri Embregts